Επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
A A A

Παρασκευή 18/05/2018

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου η διανομή τροφίμων σε 100 οικογένειες εγγεγραμμένες στο μητρώο ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την παρουσία της εντεταλμένης συμβούλου Κοινωνικής Πρόνοιας κυρίας Τσέλιου Ευαγγελίας. Μοιράστηκαν τρόφιμα πρώτης ανάγκης τα οποία ήταν προσφορά του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, του ιδ. Παιδικού Σταθμού «Παραμυθένιος Κόσμος» αλλά και των συνεργαζόμενων εταιρειών, όπως:

1. ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

2. MARKET IN

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστεί όλους θερμά για την συνδρομή τους και την υποστήριξη τους στο κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μέσα από τις κοινωνικές Δομές του.

 

Ενημερωτική δράση με θέμα τον «Σχολικό Εκφοβισμό – Bullying»

 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γνωστοποιεί ότι:

«Την Παρασκευή 11/05/2018 και ώρα 10:00 π.μ., στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε σε μαθητές του 1ου Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου ενημερωτική δράση από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με την Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο του σχολείου με θέμα τον «Σχολικό Εκφοβισμό – Bullying». Ο σχολικός εκφοβισμός αφορά σε ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και περισσότερο στη σύγχρονη εποχή εντός και εκτός σχολικού χώρου δημιουργώντας σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου.

Κατά την διάρκεια της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τον ορισμό, τις μορφές, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρακολουθήσουν μια ταινία μικρού μήκους σχετική με το θέμα, αναλύοντας στη συνέχεια τα μηνύματα που έλαβαν από αυτήν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του 1ου Ειδικού Γυμνασίου κ. Πατρόπουλο Αθανάσιο, τη Ψυχολόγο, την Κοινωνικό Λειτουργό και τους εκπαιδευτικούς για την αρωγή τους στη διοργάνωση της δράσης αυτής, καθώς και τους μαθητές για τη γόνιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr»

 

Τετάρτη 02 Μαΐου 2018

Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας Ενηλίκων από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομα Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει ότι πρόκειται να διεξάγει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα προκειμένου να αποκτήσουν το απολυτήριο Δημοτικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να έχουν βασικές γνώσεις γραφής, ανάγνωσης και αριθμητικής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας , επί της οδού Σταυροπούλου 31, Ισόγειο (ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ) ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2631363417 με την Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας έως τις 15 Μαΐου , για να γίνει η εγγραφή τους και να προγραμματιστεί ο τόπος και χρόνος διεξαγωγής της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2018

Κέντρο Κοινότητας: Ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές δημοτικών σχολείων

 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γνωστοποιεί ότι κατόπιν αιτήματός του, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ενέκρινε την υλοποίηση ενισχυτικής διδασκαλίας στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Ήδη από τις 26/4/2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:15 μ.μ., ξεκίνησαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες και χρήζουν περαιτέρω μαθησιακής υποστήριξης. Από τις 4/5/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:45 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν μαθήματα και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τα μαθήματα διεξάγονται εκτός σχολικού ωραρίου, σε αίθουσα που παραχωρεί το σχολείο για το σκοπό αυτό και ολοκληρώνονται με το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους. Κατά το νέο σχολικό έτος, δύνανται να υλοποιηθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και σε άλλες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους του Διευθυντή στο Κέντρο Κοινότητας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου για την άρτια συνεργασία και στήριξη τους στην πραγμάτωση της δράσης αυτής.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr

Δημοσιεύτηκε: 15/05/2018

Συχνές ερωτήσεις