Επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
A A A

ESPA

Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, Άξονας προτεραιότητας:

Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και

Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων

Συγχρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) με δαπάνη πράξης 312.200,00 €

KK

 

KP

Stoxoi2

Stoxoi

 

KP2

 

Δευτέρα 03/09/2018

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Μήνυμα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου

 

Από το Γραφείο της Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ευαγγελίας Τσέλιου – Παναγοδήμου γίνεται γνωστό ότι «Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προέβη την Πέμπτη 30 Αυγούστου, σε διανομή τροφίμων σε 100 περίπου οικογένειες , εγγεγραμμένες στο μητρώο ωφελούμενων της Δομής με την παρουσία της εντεταλμένης συμβούλου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Τσέλιου Ευαγγελίας. Μοιράστηκαν είδη τροφίμων μακράς διάρκειας που συγκεντρώθηκαν στην δράση «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» που πραγματοποιήθηκε από 9-13 Ιουλίου στις μεγάλες αλυσίδες supermarket που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας (ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MARKET IN, LIDL ΕΛΛΑΣ).

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την συνδρομή τους και την υποστήριξη τους στο κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει ο Δήμος μέσα από τις κοινωνικές Δομές του».

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει αναπτύξει ένα ισχυρό «πλέγμα» κοινωνικών δομών, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη οικογενειών και συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις όπως η «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» που διοργανώνονται, έχουν μεγάλη ανταπόκριση. Οι συμπολίτες μας τις στηρίζουν, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό, όπως επίσης ευχαριστώ τις επιχειρήσεις που συνδράμουν τις δημοτικές δομές στο κοινωνικό έργο που επιτελείται από το Δήμο».

 

Δευτέρα 27/08/2018

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. , την μηνιαία διανομή του, για τους εγγεγραμμένους δικαιούχους, στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό, Λουδοβίκου Βαυαρίας 13. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά, ενώ για την ταχύτερη εξυπηρέτηση τους επισημαίνεται πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής τους ταυτότητας η οποιοδήποτε άλλου νόμιμου εγγράφου , για επαλήθευση των στοιχείων τους.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος

Κοινωνικών Δομών Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου

Τσέλιου – Παναγοδήμου Ευαγγελία

 

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τις κοινωνικές του δομές συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό) για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Δυτική και Ανατολική Αττική και τα οποία απέστειλε στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου στις 30 Ιουλίου 2018.

Ευχαριστούμε τα ΕΛΤΑ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου που μας βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια στέλνοντας ατελώς 5 δέματα αγάπης καθώς και τις επιχειρήσεις Σχολή Καράτε ΟΙΝΕΑΣ, Κτηνιατρείο Μαράντα Εμμανουήλ, τις κυρίες Μαρία και Αικατερίνη Γυφτογιάννη, το Φαρμακείο Μουρκούση Μαρίας, την κυρία Τσώλου Άννα, την Νοσηλεύτρια Κωστίνη Ουρανία, τους υπαλλήλους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!

Τετάρτη 18/07/2018

Ευχαριστήριο για την χορηγία στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε ευχαριστήριό του σχετικά με χορηγία προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο αναφέρει : «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποτελεί μια από τις βασικότερες κοινωνικές δομές μας, που στόχο έχει ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην τοπική μας κοινωνία. Με την άψογη λειτουργία και υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασία, Παιδείας & Πολιτισμού και τον συντονισμό της Εντεταλμένης Συμβούλου των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ευαγγελίας Τσέλιου - Παναγοδήμου, έχει καταστεί δυνατή η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η άμεση ανταπόκριση στην πρόκλησή μας για ενίσχυση της δομής. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω εγκάρδια την Εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» για την ευγενική χορηγία στήριξης της Δομής μας για την προμήθεια τροφίμων , που έγινε στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία μας. Στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η συμβολή του Ιδιωτικού τομέα είναι σημαντική και καθοριστική για την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης, οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

 

Τρίτη 17/07/2018

Ενημέρωση από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ενημερώνει τους δικαιούχους του Κ.Ε.Α σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Δ13/οικ./33475/1935 (ΦΕΚ Β΄2281-15/6/2018)ότι:

* Από 01.08.2018 οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που δύνανται να εργαστούν και δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας εγγράφονται υποχρεωτικά, στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους στο Κ.Ε.Α.

* Από 01.11.2018 οι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε: (α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών, (β) εσπερινά γυμνάσια.

* Σε περίπτωση νοικοκυριού με ανήλικα τέκνα απαιτείται βεβαίωση εγγραφής/φοίτησης στο σχολείο, προκειμένου τα εν λόγω νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση στο Κ.Ε.Α.

* Εγκεκριμένες αιτήσεις θα ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έγκρισης ή τελευταίας τροποποίησης (εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία ή η σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται με εξαίρεση τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ)

* Μετά την πάροδο έξι μηνών ο δικαιούχος δύναται να υποβάλει νέα αίτηση.

* Από 01.11.2018, τα νοικοκυριά για τα οποία η καταβολή του Κ.Ε.Α. είχε διακοπεί έχουν δικαίωμα επανυποβολής αίτησης μετά την πάροδο έξι (6) μηνών με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

* Από 01.11.2018, τα μέλη του νοικοκυριού που εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία εντάσσονται πλέον στην αίτηση για το Κ.Ε.Α

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ

Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο)

Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420

Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εβδομάδα Αλληλεγγύης στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Αλληλεγγύης από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μέσω των κοινωνικών δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα 9-13 Ιουλίου στα 4 μεγάλα supermarket του Δήμου μας , συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας, που θα διατεθούν στους δικαιούχους συμπολίτες μας στην επόμενη διανομή που θα προγραμματίσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αλυσίδες supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, MARKET IN, LIDL ΕΛΛΑΣ, για την συνεργασία τους, αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας, που παρά τις δυσκολίες των καιρών απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους, κάνοντας πράξη την ρήση «Αλληλεγγύη για όλους».

 

 


Η Εντεταλμένη Σύμβουλος

Κοινωνικών Δομών Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου

Τσέλιου – Παναγοδήμου Ευαγγελία

Δημοσιεύτηκε: 11/07/2018

Συχνές ερωτήσεις